Gör det komplicerade enkeltVill du nå dina kunder och synas i informationsbruset?

Om du får en tydlig och konsekvent kommunikation som väcker känslor, där texter och foton bildar en helhet som genomsyrar allt i från den digitala närvaron till webbsida och trycksaker, då är du på rätt väg. På Pipe Information kan lösningen till att synas och nå fram gå snabbt, genom olika samarbetspartners kan vi tillsammans hitta just din väg fram i det digitala landskapet.

Här kan du få hjälp med:
  • Kommunikation/journalistik: ett övergripande ansvar att driva och utveckla ett kommunikationsarbete som stärker synligheten och varumärket.  Även grafisk och redaktionellt arbete.
  • Illustrationer/foto: illustrativa, pedagogiska illustrationer och fina fotografier till trycksaker och webbplatser.
  • Webben: en intressant och pedagogisk webbplats med texter och bilder på rätt plats. 

Senaste nytt
 

Nu studerar jag illustration vid Berghs School of communication men arbetar även som illustratör och konsult mitt i företag, jag tar alltså gärna emot nya förfrågningar. Mitt senaste uppdraget innebar kommunikation, ny webbplats och tillhörande illustrationer för SKISS, ett lärosätesövergripande strategiskt samverkansprojekt på Grants Office Karolinska Institutet. 
Kontakta mig på info@pipeinformation.se om du är intresserad av illustrationer, kommunikationsstöd, webbdesign eller träning i intervju- och presentationsteknik.

Karolinska Institutet                                                                           

Nu har jag avslutat mitt arbete på Grants Office där jag arbetade med kommunikation och samordning inom RDO, Research Data Office och ELN, Electronic loggbook. Där arbetade jag med information gällande forskningsdokumentation och hantering av forskningsdata och utvecklade användarmanualer och lättnavigerade webbplatser. Jag var även ansvarig för att synliggöra KI:s samverkanskapacitet, gällande fem lärosätesövergripande Vinnova-finansierade projekt - Strategiska samverkanskapacitet. Samtidigt bistod jag med strategisk rådgivning och kommunikationsstöd samt tränade forskarna i presentationsteknik och intervjuträningar.
Jag har även arbetat på Karolinska Institutets kommunikationsavdelning med forskningsfrågor där kommunikation kring forskningens infrastruktur var i fokus. Jag var även ansvarig för den visuella uttrycket för KI:s nya strategi 2030, ett spännande arbete.
Innan dess var jag konsult på Grants Office, där jag främst arbetade med att strukturerat om webbplatserna för Grants Office, Innovationsstöd, Näringsliv och EIT-health till att bli lättnavigerade och intressanta. Jag tog även fram informativa och snygga trycksaker för att få allt att hänga ihop på ett logiskt och pedagogiskt sätt. se Grants Office - stöd för forskare
Kika även in på den intressanta och snygga webbplatsen stöd KI, även den bildar en helhet, från webbplats till broschyrer. Du kan även läsa flera av mina artiklar om varför generösa donatorer väljer att stötta medicinsk forskning och bidra till nya genombrott för livet.

 

Bok om multidiciplinär smärta

Boken "Orofacial smärta - ett multidiciplinärt omhändertagande"
ger en teoretisk och praktisk kunskap om akut och kronisk smärtafinns. Den behandlar de olika områden som kan vara drabbade med tandvärk, led- och muskelsmärta, huvudvärk och nervsmärta och är skriven av elva olika specialister. Redaktör och författare är Annika Rosén, professor vid institutionen för klinisk odontologi, Universitetet i Bergen och jag har illustrerar alla bilder i boken. Boken har fått fina recentioner i både norska och svenska Tandläkartidningen.
Vill du se ett smakprov? Titta här. Boken finns att köpa på bokförlaget Gothia fortbildning.


Titta gärna på mina andra medicinska illustrationer

Artiklar och debatt om kvinnliga sportjournalister

Ämnet om kvinnliga sportjounalisters arbetssituation är i hög grad aktuell, även om artiklarna publicerades 2016 har Metoo-rörelsen lyft frågorna upp till ytan igen.

Då min artikel om kvinnliga sportjournalisters arbetssituation publicerades ii Sportjournalisternas årsmagasin blev det en positiv reaktion. Den debatt som följde, och fortfarande pågår, skapar förutsättningar för en förändring. Det är i alla fall vad de flesta hoppas på. Läs artikel "Kvinnor har en annan hjärna" 

Det blev flera intervjuer och reportage bland annat Svenska journalistförbundet som gjorde en intervju för journalisten.se. De var speciellt intresserade av varför så få kvinnor väljer att arbeta som sportjournalister. Överlag består journalistkåren av hälften kvinnor hälften män, men inom sportjournalistiken arbetar endast tolv procent kvinnor, varför? Läs "gubbväldet måste flytta på sig"
Även tidningen Dagens ECT publicerade en hallå där-intervju, intressant och aktuellt: "Kvinnliga sportjournalister utsätts för med näthat"".

På den internationella kvinnodagen publicerade Centrum för Idrottsforskning min forskningsartikel "kvinnliga sportjournalister vill bryta revir " på idrottsforskning.se Inom sportforskning är det den viktigaste kanalen för forskare och de som är intresserade av att ta del av de senaste forskningsrönen inom idrott och sport.

 

 

Utbildningmaterial
 

Mina illustrationer används som utbildningsmaterial på LAFA, Landstinget förebygger AIDS, NetdoktorPro.se, Odontologiska institutionen på Karolinska sjukhus och på Institutt for klinisk odontologi, Univeristetet i Bergen.

 

Titta även på mina andra medicinska illustrationer
 

NetdoktorPro
 

Netdoktopro är ett medicinsk verktyg för läkare och anställda inom sjukvården. Det är en utveckling av sajten www.netdoktor.se som i sin tur är till för att upplysa oss vanliga människor om sjukdomstillstånd. Där kan du få goda råd och svar på dina frågor om olika sjukdomar.


Titta gärna på mina illustrationer


 

Smulan smådjurskorg
 

Efterfrågan på Smulan smådjurskorgar har varit mycket stor. Därför finns nu Smulankorgen enbart kvar i storlek S.

Den patenterade Smulan smådjurskorgen är en gosig och fuktspärrad tygkorg som gör att du kan bära och gosa med ditt djur på ett säkert sätt. Med sin fuktspärr hindrar Smulan effektivt att möbler och kläder blöta när nöden tränger på. Dessutom slipper du hår överallt. 

Läs mer på www.pipedesign.se


 

Pipe Information Stina Branting Illustratör & kommunikatör tel. +46 70 360 29 23 info@pipeinformation.se